به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه،رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به کلاهبرداران ارز دیجیتال گفت: امروزه در برخی پروندههای رمز ارز شاهد جمعیت عظیمی از مالباختگان هستیم که توصیه میشود افراد اطلاعاتشان را به راحتی در اختیار سودجویان نگذارند؛ دستگیری این افراد به دلیل پولشویی و یا اینکه اموالشان را به نام دیگران میزنند، سخت و پیچیده است.
علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران درباره ارزهای دیجیتال و بهویژه گسترش بازی همستر، گفت: امروزه یکی از مسائل نوظهور اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و قضایی که با آن مواجه هستیم موضوع رمزارز است. مسئله رمزارزها به دلیل اینکه یک مسئله جدید و نو محسوب میشود هنوز در قوانین جاری پیشبینی نشده که اعتبار آن به چه صورتی است و تخلف در این حوزه چه ضمانت اجرایی دارد. بخشی از موارد درگیر این موضوع هستند و متعاقب آن قوه قضاییه در مقام رسیدگی به پروندهها با این مسئله درگیر شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه تا کنون بانک مرکزی در خصوص اعتبار بخشی به رمزارزها برنامه خاصی را پیشبینی نکرده است، گفت: در پروندههای تشکیل شده در این حوزه تعداد شُکات زیاد است و در برخی از آنها تا ۵۰ هزار شاکی و مالباخته وجود دارد؛ همچنین در پروندهها بعضا مشاهده میشود که رمزارز تقلبی است و در خارج از کشور هم هیچگونه اعتباری ندارد.
وی افزود: در برخی پروندهها اشخاص با استفاده از توکنهای تقلبی بستری را ایجاد کرده اند و سپس افراد را اغفال کرده و وجوهی را از مردم اخذ کردهاند و در مواردی برای مقطعی کوتاه سودهایی به افراد پرداخت کرده و اعتماد آنها را جلب کردهاند و تمام پول مردم را بردهاند و در کشورهای دیگر آن را تبدیل به پول و یا ارز کردهاند. توصیه میشود که افراد اقدام به خرید رمز ارز نکنند.
القاصی گفت: در پروندههایی که در دادگستری در حال رسیدگی هستند مشاهده میشود که بسیاری از ارزها غیر واقعی و بدون پشتوانه هستند و افراد اعتماد کردهاند و مبالغشان را در قالب دلار و یا ارز دیگری پرداخت کردند و افراد سودجو از این طریق اقدام به کلاهبرداری کرده و از کشور فرار کردهاند و در جریان رسیدگی به پرونده اموال زیادی از افراد کلاهبردار برای پرداخت وجوه مالباختگان در داخل کشور شناسایی نمیشود و کفایت حقوق مالباختگان را نمیدهد.
القاصی گفت: امروزه در پروندههای رمزارز با سیل عظیمی از جمعیت مالباختگان روبهرو هستیم، توصیه میشود که به راحتی افراد اطلاعاتشان را در اختیار افراد سودجو قرار ندهند چرا که دستگیری آنها، به دلیل پولشویی و یا اینکه اموالشان را به نام دیگران میزنند سخت و زمانبر است.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟